torsdag 18 juli 2013

Sommartipset: The Last of Us



Det var tyvärr längesedan jag spelade tv-spel. Annat har kommit emellan, man prioriterar annorlunda – och i ärlighetens namn så tycker jag inte att det har släppts så värst många spel som lockat mig tillräckligt.

Men med The Last of Us är det annorlunda. Detta PS3-exklusiva spel tar det hela till en ny nivå. När det mesta spelsnacket handlar om de nya konsolerna PS4 och Xbox One så kommer Naughty Dog och visar att dagens lastgamla konsoler (PS3 är faktiskt sju år gammal, vilket får ses som uråldrigt i spelbranschen) fortfarande kan få folk att tappa hakan.

Förutom att The Last of Us troligtvis är det snyggaste spelet någonsin oavsett konsol, så är det dessutom fantastiskt bra, genomtänkt, gripande, ångestframkallande, hisnande, roligt, allmänbildande, läskigt, enormt, svårt, enkelt, givande… Kort sagt: Det här spelet har det mesta.

Tänk dig en blandning mellan Indiana Jones-filmerna och The Walking Dead-serien, och låt sedan detta utspela sig i en postapokalyptisk värld. Det borde räcka så för att det ska börja vattnas i munnen på de flesta spelfreaks.

Spana in klippet nedan (OBS! SPOILERS!), ställ dig i kö. Det är dumt att missa den här konsolgenerationens kanske coolaste spel.




Inga kommentarer: