måndag 20 augusti 2012

Vill du vara med och leda våra bibliotek in i framtiden?


Järfälla bibliotek söker två verksamhetsledare, en för filialerna och en för huvudbiblioteket, som tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare ska leda biblioteken in i framtiden.

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för biblioteksverksamhet och dessutom stort intresse och kunskap om nya medier och människors nya medievanor. Utveckling och framtidsfrågor står i fokus.

Järfälla är inne i en stark tillväxtfas. Kommunen bygger flera nya bostadsområden, till exempel Barkarbystaden. Med en befolkning som växer med 1 000 personer per år och flera infrastruktursatsningar är Järfälla på väg att bli en knutpunkt i nordvästra Storstockholm. Detta gör det möjligt bygga upp ett nytt bibliotek i Barkarbystaden och kommunen har även planer på att rusta upp befintliga kommundelcentrum där biblioteken ges en framträdande plats.

Biblioteken har en bred och varierad verksamhet. Våra 475 000 besök per år är ett kvitto på det. Att vi dessutom ligger i framkant när det gäller sociala medier (blogg, Facebook, YouTube, Twitter, Spotify, digitala nyhetsbrev) gör att vi kan förena bibliotekens fysiska utbud och uttryck med det digitala nätverket och därmed nå ut och kommunicera på ännu bredare front.

I kommunens fritids- och kulturvaneundersökning fick biblioteket högt betyg av kommunens invånare. Det ligger på topp10-listan över verksamheter som invånarna tycker att man ska använda skattepengar till.

Järfälla bibliotek är:
Huvudbiblioteket i Jakobsberg, med en publik yta på 1700 kvm och ca 1000 besök per dag. Filialerna i Barkarby, Kallhäll och Viksjö är alla relativt nyrenoverade och modernt utrustade. Sommaren 2009 infördes självbetjäning (RFID) på samtliga bibliotek.

Järfälla bibliotek prioriterar i år:
- Läs- och språkfrämjande arbete för barn och ungdom.
Våra utlåningssiffror rörande lån till barn har också ökat de senaste fyra åren.

- Mångspråkighet/mångkultur; vi ser det som en mycket viktig uppgift att bidra till integrationen för de personer som är nyinflyttade till Sverige.

- Öka antalet unika låntagare. Järfälla har redan många aktiva låntagare men vi vill att ännu fler kommuninvånare ska börja använda biblioteken.

Läs mer här:
Verksamhetsledare för huvudbiblioteket i Jakobsberg
Verksamhetsledare för filialerna i Barkarby, Kallhäll och Viksjö

Besök gärna vår sida på Facebook! Där finns bland annat bilder på hur biblioteken ser ut.

Välkommen med din ansökan!

Inga kommentarer: