tisdag 8 november 2011

Småkakor med en twist

Alla känner någon, många är en eller kommer bli en så småningom... De flesta är över 65 år, men vissa kan vara under 30... Hon finns överallt, men fram tills nu har hon levat i medieskugga långt ner på samhällets maktstege och knappast skildrats i litteraturen (trots att hon ofta är en stor kulturkonsument)... jag talar förstås om Tanten!

Elin Ek, mer känd som Grynet, har samlat recept, idéer, test och tips i en bläddervänlig bok för alla supertanter och deras fans. Här får vi lära oss hur man lagar ambrosiatårta, kokar svartvinbärsmarmelad och står upp för sina åsikter, men även vad tanter har för fritidsintressen, favorituttryck och hur de umgås.
Tantsysslor är helt klart på modet igen, de har bara fått nya, flashiga namn. Slow food (långkok), vintage (bättre begagnat), stickccafé (syjunta) och kostnadseffektivisera (snåla) är bara några exempel.

Tanten är cool. Tanten har civilkurage. Tanten kan både brodera monogram och citera Simone de Beauvoir. Supertanten alltså. Jag längtar tills jag blir en!

Inga kommentarer: