tisdag 19 mars 2013

Vilken träningstyp är du?









Anna Iwarsson, f.d. generalsekreterare för Friskis&Svettis besökte Jakobsbergs bibliotek förra tisdagen. Hon pratade bland annat om olika träningstyper. Med träningstyp menar hon hur du är som person och hur du förhåller dig till idrott och träning. Kanske känner du igen dig?

1. Elit. De som tränar och tävlar på elitnivå, dvs har idrott som yrke.
2. Livsstil. De som har vuxit upp med träning som något naturligt och självklart. De har träning som livsstil, men pratar inte så mycket om den. De följer säsongerna och varierar sin träning efter årstiderna.
3. Elitmotionär. De som vill äta, sova och träna som eliten trots att de har vanliga/andra yrken. De anmäler sig till och deltar i olika lopp och tävlingar, de bloggar, twittar osv om idrotten och utrustningen. Målet är att bli peppad och få bekräftelse på sina prestationer.
4. Skulle vilja. De som gärna skulle vilja träna. De pratar om det, de läser om träning, men det blir aldrig av. De ser mycket sport på tv men utövar den aldrig själv.
5. De inaktiva. De som är helt ointresserade av idrott och träning. De har aldrig provat och känner ett starkt motstånd.

I dag tisdag 19/3 medverkar Anna Iwarsson i radioprogrammet Kropp&Själ i Sveriges Radios P1. Lyssna gärna! Här är länken till programmet.

Biblioteket har mängder av böcker om träning. Länk till bibliotekskatalogen och våra böcker om idrott, tränings-dvd  med mera här hittar du här. Du kan reservera dem direkt här på webben!

/Kerstin Gerén

Inga kommentarer: