Det är en provokation som heter duga!
Säkert vill Thente röra om och skapa debatt och det är väl aldrig fel. Han kommer säkert att få många reaktioner och här kommer en.
Det är tydligt att Thente inte är så flitig biblioteksbesökare för då skulle han upptäcka att det som diskuterades på mässan bara är en liten del av biblioteksmedarbetares vardag. För vi arbetar fortfarande med böcker och vi tycker att det är viktigt. Speciellt viktigt är det att nå ut till barn och att uppmuntra till läsning. I lördags hade vi familjelördag på biblioteket i Jakobsberg och det kom så många barn att vi fick dubblera sagostunden. Sån´t är härligt. Vet Thente hur många skolelever som varje dag besöker ett bibliotek?

I Järfälla erbjuder biblioteken ett brett programutbud till kommunens barn, allt från läxläsning till baby-stunder. Se här.
Jonas Thente skriver vidare om att han besökte ett seminarium på mässan där föreläsarna var oroliga för att bibliotekarier inte längre hjälper till att söka information. Dessutom påstods vi vara helt okunniga om den informationsklyfta som finns (och alltid har funnits! min anm.) i samhället. Men även här kan jag lugna Thente. Vi har inte slutat köpa in faktaböcker eller med att bistå våra besökare att hitta information, oavsett om den finns i böcker eller på nätet.

Järfälla bibliotek är med i ett länsövergripande projekt; att i samarbete med folkbildningen överbrygga digitala klyftor. Vi erbjuder gratis handledning för alla.
Men, det är nu så att alla som arbetar med tryckta medier känner av de stora förändringar som sker. IT, nätet, E-böcker, läplattor...allt detta påverkar förlag, bokhandlare, bibliotek. Många småboklådor har det extremt kärvt eller har gått omkull. Den verkligenheten måste vi alla lära oss om och hantera och det var det man diskuterade på bokmässan.
Det är väl aldrig fel att lära sig nya saker, Jonas Thente?