måndag 31 januari 2011

Ut å njut!


När isen lockar av Carl-Johan Thorell

Nu är det bara att ge sig iväg! Solen börjar värma och alla stickade mössor på väg med pendeln till Kallhäll eller Kungsängen kan inte ha fel! Det är njutbart och befriande att ta Mälaren i besittning, det är alldeles gratis och nästan helt ofarligt.

Vikingarännets bana mellan Uppsala och Stockholm är plogad och isen är tjock till och med under bron vid Kungsängen. Plogas det med motordrivet fordon kan man ju vara säker på att det håller för oss medeltjocka också... Det värsta som kan hända är att göra en egen vurpa men sådant kan hända även utan is under fötterna.

Men okunskap kombinerat med dumdristighet kan faktiskt ställa till det på isar som verkar helt säkra! Så läs på och lär dig mer i Isboken av Lisbet Olofsson. Den innehåller bland annat det allra viktigaste, nämligen issäkerhet. Men låtom oss icke avskräckas - låt oss snarare ta tillfället i akt att jaga soffpotatisen och latmasken på flykten! Så ut på Mälar'n! Ut å njut!

Vikingarännet har en alldeles utmärkt webbplats med hur mycket information som helst, och håll dig gärna uppdaterad via Fritidsförvaltningen här. Spana även in boken Långfärdsåkning på skridskor.

Och titta här:
Plogad sträcka för skridskoåkning vid Brukets skidbacke!

/Karin Hed

Inga kommentarer: