tisdag 3 april 2012

House of night

Tilda som var PRAO i Viksjö förra veckan tipsar om en bra bokserie:



Serien House of Night är en vampyrserie som är skriven av P.C Cast och hennes dotter Kristin. Den skiljer sig ganska så mycket från vanliga vampyr böcker då vampyrerna gömmer sig för människorna. Den utspelar sig i en värld där alla människor vet att vampyrer finns. Det är inte heller genom ett bett eller blods utbyte som en människa blir till en vampyr, utan den som är utvalda att blir en vampyr blir märkt. En s.k. spårningsvampyr märker personen med konturerna av en nymåne i pannan. Personen måste då ta sig till ett vampyr internat och leva där i ca fyra år för att fullända förvandlingen. Dock är det inte säkert att kroppen klarar av de. Man riskerar att dö.

En vanlig tonårs tjej vid namn Zoey Redbird råkar ut för detta. Hon tar sig till ett internat och upptäcker då att hon inte är som alla andra vampyrelever. Hennes månskära är redan i fylld hon har kontakt med alla fem element, jord, vatten, eld, luft och ande. Det visar sig att hon är utvald av vampyrernas gudinna Nyx.

Zoey möter en stor ondska och med hjälp av hennes vänner kämpar hon för livet. Zoey kämpar för att de goda ska segra samtidigt som hon måste reda ut allt som pågår i hennes kärleksliv. Hon måste vara med någon som är en vampyr, men hennes mäskliga före detta vill inte släppa taget.

Det finns än så länge nio böcker varav åtta har kommit ut på svenska, om det kommer fler är jag inte riktigt säker på men de är extremt läsvärda! Det är en gripande historia som man blir uppslukad av. Böckerna innehåller romantik, humor, spänning och action.

/Tilda

Inga kommentarer: