fredag 26 juni 2009

"Nya" Viksjö bibliotek


Förra veckan - två dagar stängt på Viksjö bibliotek för installationen av de nya automaterna för utlån och återlämning. En måndag och en tisdag... Och vilken förvandling när vi öppnade igen på onsdagen!


En förändring skulle ju ändå ske i och med att de stora, otympliga diskarna försvann och gav plats åt våra nya, fina arbetsstationer. Så varför inte göra det ordentligt när vi ändå håller på, tänkte vi. Och sedan bar det av... En måndag och en tisdag alltså. Av intensivt arbete. Diskar som revs, hyllor och soffor som flyttades, böcker som plockades ner från hyllorna och upp igen och sedan "nej, det blev inte så bra"... Nähä, ok, plocka ner böckerna igen, flytta hyllorna, sätta upp böckerna en gång till och oj... vad fint det blev! Och vad mycket utrymme vi fick när diskarna försvann!


En mysig hörna kunde inredas med nytt bord och fåtöljer. Ljudböcker och skivor fick en ny plats i tidskiftsrummet och "unga vuxna"-avdelningen genomgick en magisk förvandling. För att inte tala om "bingen" på barnavdelningen som fick nya, färgglada kuddar, en bläckfisk med snurriga ögon och en krabba med pussmun. Inte illa!



Innan invigningen på onsdagen gick vi omkring som ett gäng pirriga sjuåringar inför höstens första skoldag. Vad spännande! Och vilken roligt kväll det blev! Så många glada och trevliga besökare och så många positiva reaktioner. Jag tror ingen av oss hade tid att sitta ner en sekund den kvällen, trots att personalstyrkan var multiplicerad med mer än det dubbla.



Men förändringarna på Viksjö bibliotek slutar inte här. Nu återstår bara en vecka innan sommarstängningen (så passa på att låna!!) och för de fyra veckor som biblioteket har stängt planeras både det ena och det andra. Så håll i er! Mer berättar jag inte här.

Fortsättning följer i augusti...

1 kommentar:

Katrin sa...

Det var nog inte bara vi som var förväntasfulla men tanke på den rusning det blev när vi öppnade. Det sker stor förändring på alla Järfällas bibliotek. Sist ut är Jakbobsberg, där det just nu råder kaos, men på tisdag ska vi vara redo för invigning. Välkomna!