fredag 13 augusti 2010

Art of the Streets

För den som är intresserad av otraditionella konstformer (som vi på bibblan kallar det) rekommenderas Riksteaterns storsatsning Art of the Streets som idag går av stapeln på Kägelbanan vid Mosebacke Torg. Här bjuds på debatt, workshops, livemålning, filmvisning, musik, föreläsningar och mycket mer – helt gratis. Konstnärer, politiker, producenter, vandaler, klottermotståndare, forskare och mer därtill möts i en osalig röra i sann demokratisk anda.

Allt om Stockholm gjorde en liten blänkare om arrangemanget. Det är intressant att läsa vad chefen för enheten mot klotter på Trafikenheten, Claes Thunblad, säger, samtidigt som man får producenten Ceylan Holagos åsikt.

Jag skrev tidigare om MADC på tal om graffiti och könsroller. Hon är en av mina absoluta favoritmålare, och tveklöst en av de främsta i världen, och hennes senaste projekt är att smycka en 639m² stor vägg med sin konst. Mastodontarbetet pågår just nu och du kan se hennes framfart över väggen här.

Och här finns ett fantastiskt klipp där man tydligt ser hur målningen växer fram steg för steg. På Art of the Streets har man möjlighet att själv testa att måla med sprayfärg. Här finns nämligen en öppen vägg fri för alla att använda.

Del av den 639m² stora väggen. Klicka för att förstora!

1 kommentar:

Mattias sa...

I Stockholm ville de moderata politikerna att den LAGLIGA väggen på konventet skulle stängas. I London har man en annan syn på konst:
http://meetingofstyles.co.uk/
Där samarbetar staden och företag med graffitimålare.