fredag 25 april 2014

En skrämmande framtid

Gillar du Hungerspelen? Här är en lista med liknande böcker om starka ungdomar i en skrämmande framtid! För dig som läser ungdomsböcker.

De vassa tändernas skog av Carrie Ryan

Mary bor i en by mitt i skogen. Runt byn finns ett högt stängsel och utanför finns de oheliga, zombies. Första delen i en serie. De andra delarna heter De dödas strand och Den mörka staden.

Finns boken inne?
Delirium av Lauren Oliver 

I framtiden är kärlek något som måste botas och vid en viss ålder genomgår en särskild behandling. Lena ser som alla andra fram emot dagen men något händer... Första delen i en serie. De andra delarna heter Pandemonium och Rekviem.

Finns boken inne?
Läs boken på engelska
 Den femte vågen av Rick Yancey

Utomjordingar försöker utrota mänskligheten. De flesta av jordens befolkning har redan dött och de överlevande jagas av ”de andra”. 

Divergent av Veronica Roth 

Vid sexton års ålder testas man i vilken samhällsgrupp man passar beroende på vilken personlighet man har. Passar man för fler än en kan det vara extremt farligt. Första delen i en serie. De andra delarna heter Insurgent och Allegiant ( del 3 finns inte på svenska än). Kommer som film i april 2014.

Finns boken inne?
Läs boken på engelska
Lyssna på ljudboken
En sekund i taget av Sofia Nordin

Alla människor runt Hedvig dör i en feber. Hon flyr till en stuga i skogen men hur ska hon klara sig själv och finns det verkligen ingen annan som ha överlevt? Första delen i en serie. Andra boken heter Spring så fort du kan.

Finns boken inne?
Låna som e-bok
Fienden av Charlie Higson

Alla vuxna blev sjuka i en epidemi. De som hade tur dog men de som hade otur blev förvandlade till zombies. Barnen får klara sig själv men det är inte så lätt när det vimlar av hungriga mammor och pappor på gatorna. Första delen i en serie. De andra delarna heter Farsot och Fruktan.

Finns boken inne?


Imorgon när kriget kom av John Marsden

Ellie och hennes kompisar campar i bushen några dagar. När de kommer tillbaka är alla försvunna,  husen övergivna och el och telefon är ur funktion. Australien har blivit invaderat. Första boken i en serie, se de andra delarna här.

Finns boken inne?
Lyssna på ljudboken
Legend av Marie Lu

Republiken, fd västra USA är i krig med sina grannar. June tillhör sammhällets toppskikt medan Day, en eftersökt brottsling, är född i slummen. När deras vägar korsas upptäcker de något om Republiken som de inte borde... Första boken i en serie. Den andra delen heter Prodigy. 

Finns boken inne?
Låna som e-bok
Matchad av Ally Condie

När man är 17 år blir man matchad med den person som man enligt systemet passar bäst att leva ihop med. Men vad händer om man blir kär i någon annan? Första boken i en trilogi. De andra delarna heter Korsad och Utvald.

Finns boken inne?
Den utvalde av Louis Lowry

Vad händer när man plötsligt får tillgång till minnen från generationer tillbaka?Jonas blir vald som minnesbevarare men dessa minnen får honom att ifrågasätta hela det tillrättalagda samhället han lever i. Kommer som film i augusti 2014.

Finns boken inne?
Läs boken på engelska
Rör mig inte av Tahereh Mafi

Juliettes beröring är dödlig och hon är inspärrad på ett mentalsjukhus. Världen håller på att rasa samman och regimen vill använda henne som ett vapen i kampen mot rebellerna. Första delen i en serie. De andra delarna heter Rädda mig inte och Sätt mig i brand.

Finns boken inne?

Ful av Scott Westerfeld

Tally lever i en högteknologisk värld där det normala är fult och alla genomgår en skönhetsoperation vid 16 års ålder. Men vad händer om man inte vill? Första delen i en serie. De andra delarna heter Ful eller snygg? och De rätta.

Finns boken inne?
Läs böckerna på engelska





Inga kommentarer: