tisdag 14 juni 2011

Stjärnorna på slottet på Görvälns slott!

Foto: Mattias Pettersson

Görvälns slott i Järfälla blir spelplats för Sveriges Televisions serie Stjärnorna på slottet som sänds julen 2011, enligt Mynewsdesk den 26 maj.

Skådespelarna Johan Rabaeus, Johan Rheborg, Kim Anderzon, sångerskan Louise Hoffsten och artisten Christer Lindarw blir de nya "Stjärnorna på slottet".

Görvälns slott var så sent som 2003 inspelningsplats för filmen Ondskan, baserad på Jan Guillous självbiografiska bok med samma namn.

I boken kallas internatskolan Stjärnsberg, men hette i verkligheten Solbacka. Skolan, som ligger i Stjärnhov, i Gnesta kommun, var i drift fram till 1973 då landstinget Sörmland köpte skolan. Solbacka läroverk blev Solbacka Sport & konferens och är än idag konferenshotell.

Görvälns slott ägs av Järfälla kommun och arrenderas ut till Maria och Johan Eklund som driver slottet som hotell- och konferensanläggning.

Slottet har en vacker och intressant park och just nu pågår sommarens skulpturutställning med verk av Eva Lange. Slottet ligger i Görvälns naturreservat och är en omtyckt oas för Järfällaborna och andra besökare året runt.

La Linda av Eva Lange.
Foto: Kerstin Gerén

Eva och Kerstin i Skvallerspegel av Lars Hoflin och Lars Möller.
Foto: Kerstin Gerén

/Kerstin Gerén

Inga kommentarer: