fredag 11 februari 2011

Boktips!



Titel: Tillsammans del1
Författare: Denise Rudberg

I början träffas tre ungdomar, Therese, Jacob och Alexander, på ett matlagningsprogram hemma hos Jacob som hans mamma har. Dom blir kompisar och tillbringar sommarlovet tillsammans i ett hus på en ö själva. Allt gick bra tills oväntade saker inträffade. Boken handlar om kärlek, vänskap, familj och besvikelse.



Titel: Ego boost
Författare: Isabella Löwengrip

Boken handlar om isabellas liv och så, hur hon hade det när hon var liten. Den handlar också om att tjejer har det väldigt svårt i tonåren, att dom har väldigt stor press på sig. t.ex. tjejer måste vara super smala, söta, sexiga, snygga, ha perfekt hy och ha stora bröst. Men boken handlar också om att det spelar egentligen ingen roll, att man ska få vara sig själv för att ingen egentligen bry sig.



Titel: Kråkflickan
Författare: Kate Cann

Lily är utanför och blir mobbad av skolans coolaste tjejgäng. Ingen kille bryr sig om henne, hon är en outsider. En dag gick hon ut till skogen, med tjejerna efter sig, dom misshandlade henne tills hon föll ihop. Men då kom kråkorna. Dom attackerade tjejerna och hjälpte lily. Hon började hänga allt oftare bland kråkorna, gav dom mat och pratade med dom, hon skrek som kråkor gör. Hon blev kråkflickan. På en halloween fest hände nåt oväntat, nåt som ingen kunde gissa sig fram till.

Boktips från fanny och emelie prao på Viksjö bibliotek.

Inga kommentarer: