fredag 25 februari 2011

Marcus Hamilton: Två veckor på Jakobsbergs bibliotek

Jag har praoat på Jakobsbergs bibliotek i två veckor nu och alla som jobbar här är trevliga och hjälpsamma dessutom finns det nästan alltid något att göra så man har aldrig tråkigt. De flesta tycker att det verkar tråkigt att praoa på ett bibliotek eftersom att de tror att det enda man får göra är att sätta upp böcker i hyllor o.s.v. Men de har fel eftersom att det är en ganska stor variation av uppgifter.

Det roligaste var förmodligen att hjälpa Ibrahim med tidningar. Men det som jag personligen tyckte var tråkigast var luncherna eftersom att man hade en hel timme på sig att göra ingenting, många tycker säkert tvärtom men alla tycker ju olika. Hur som helst är det jätteroligt att praoa här och jag rekommenderar det till alla, eller snarare alla som vill ha något att göra på sin prao som är betydligt roligare än att städa ett golv.

Det de flesta inte vet är att Jakobsbergs bibliotek även lånar ut filmer och spel. Och nej, det är inte tråkiga gamla dokumentärfilmer från 70-talet som handlar om stenar. Spelen de lånar ut är också nya och moderna spel som t.ex. Call of Duty: Black Ops och självklart finns det spel till de populäraste plattformerna; PC, PS2, PS3, Wii och Xbox 360. Det har hänt att några spel blivit stulna men det har också hänt att stulna spel lämnats tillbaka med en lapp där de ber om ursäkt och säger att de ångrar sig och det inte ska upprepas…

Själv spelar jag för det mesta ett spel till PC som heter Minecraft. Det skapades av en svensk som heter Marcus Persson. Spelet blev en stor succé och han blev miljonär på bara några dagar. Världarna är ungefär åtta gånger så stora som Jorden och skapas helt slumpmässigt så det kommer aldrig att finnas två världar som ser likadana ut. Spelet går i stort sett ut på att överleva. På natten kommer det monster som t.ex. skelett och zombies. För att överleva måste man först skaffa träd så att man kan bygga vapen och verktyg för att kunna försvara sig och bygga hus. Man kan i stort sett bygga vad som helst, allt från stora slott till bergodalbanor eller till och med slott med bergodalbanor.


De som inte har kört Minecraft säger att grafiken ”suger” och att man inte kan göra något. Man kan inte säga att grafiken ”suger” eftersom att om det vore realistisk grafik skulle det inte vara spelbart eftersom att man kan ju inte ta upp ett jordblock och börja bygga ett slott av det och dessutom är det lite av spelets charm, att det kan konkurrera med nya spel som har den senaste och mest avancerade grafiken fast Minecraft har väldigt simpel grafik. Anledningen till att det finns personer som säger att man inte kan göra något beror förmodligen på att de har brist på fantasi eller att de inte har kollat upp att man kan göra saker som t.ex. facklor av kol och pinnar.


Hur som helst är Minecraft ett jätteroligt spel och definitivt värt att köpa och eftersom att bara Betan har kommit ut är det 25% billigare.



/Marcus Hamilton, Björkebyskolan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du är bra hjärtat!//Moster

Anonym sa...

Hamilton du är så söt så <3 Nu har jag äntligen förstått innebörden av spelet Minecraft! Jag tackar dig från djupet av mitt hjärta! <3