tisdag 6 oktober 2009

Biblioteksveckan i ord och bild

Biblioteksveckan (som gick av stapeln 26 september till 3 oktober) invigdes av ordförande i Kultur- och fritidsnämnden Lennart Nilsson. Med på bild är även Elina Peyra som blev den som döpte Jakobsbergs bibliotek robot. Nu heter hon Röda Rut! Jag har alltid tänkt på Rut som en tjej (eftersom många andra biblioteksrobotar är killar, till exempel Östermalms biblioteks Östen, Stadsbibliotekets Marwin och Medborgarplatsens biblioteks Tor) så jag är glad att det blev en flicka. Sen kan man givetvis diskutera huruvida det ska vara nödvändigt att könsbestämma en robot, men nåväl. Nu finns Rut här! Välkommen Rut! Nu känns du som en kompis. Hej RUT!

Järfälla symofoniorkester spelar inne i biblioteket.

Dramalek med Agneta Malmén Danielsson blev en stor succé!


Många passade även på att lämna tillbaka böcker i roboten. Eller vad säger jag, lämna tillbaka böcker i Rut förstås! Här hjälper mamma Malin, Emil och Lukas att lämna tillbaka en bok om dinosaurier.

Visningen av Rut var också välbesökt. Här inne kan man få se henne på nära håll. Hur duktigt hon sorterar alla bibliotekets böcker på olika vagnar.


På tisdagen besökte författaren Astrid Trotzig Jakobsbergs bibliotek. Här med en tack-ros!


Lite boksignering är också på sin plats.


På torsdagskvällen lanserade Jakobsbergs bibliotek tv-spel. Orvar Säfström fanns på plats för att inspirera och motivera varför spel ska finnas på bibliotek. Tv-spel är inte en modefluga, utan något som är här för att stanna. Välkommen in att låna! (Mycket är utlånat, men man kan reservera!)

Guitar Hero 5 var mäkta populärt hos alla spelsugna efter Orvars föreläsning. Och extra kul blir det ju att spela på storbildsskärm såklart. Kanske en repris vore på plats? Tv-spelscirkel? Jag grunnar vidare....

Inga kommentarer: