måndag 4 januari 2010

Bladvändare

Ledigheter kräver sina bladvändare! När jul och sommarledigheterna närmar sig blir jag alltid sugen på att läsa något riktigt spännande, böcker som nästan vänder blad själv! Egentligen borde det vara tvärtom, man har ju tid att ägna sig åt läsning som kräver mer. Men jag vet att många med mig vill ha sin spänningslitteatur när de är lediga, kanske för att det är skönt att inte behöva anstränga sig så mycket. Man är ju ändå ledig!

Julens bladvändare för min del blev Hypnotisören av pseudonymen Lars Kepler. Denna kriminalromans upphovsmän först var anonyma men sedan visade det sig vara Alexander och Alexandra Ahndoril, ett författarpar som annars inte förknippas med deckargenren. Boken var omtalad redan innan man visste vilka som låg bakom men efter avslöjandet känns det som boken fått än bättre anseende pga av författarnas rätt så höga litterära anseende. Jag tycker att den hade något mer än en "vanlig" deckare och den egna hjärnan jobbade på med olika alternativa skurkar. Inte bara poliser utan utredningen bedrevs från olika håll. Hur pass bladvändarvänlig var då boken? Jo den bläddrade på rätt bra, bladvändarbetyg 8 av 10.

Vilken är er bästa bladvändarbok?

1 kommentar:

Katrin sa...

Hörde du Alexandra Coelho Ahndorils vinterprogram? Hon berättade om hur hon och Alexander alltid tittat på mycket film och lärt sig hur man bygger upp spänningen. Först tänkte de skriva filmmanus tillsammans, men insåg att det ju är böcker de kan skriva. Däremot jobbar de helt annorlunda när de skriver som Lars Kepler än när de skriver sina egna böcker. Programmet går fortfarande att höra på http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3300&artikel=3291759