fredag 22 maj 2009

Snart händer det...


Nu är det inte långt kvar.
Snart, snart, snart är vi igång med den nya tekniken på biblioteket i Barkarby.







All den tekniska utrustningen har kommit. Fyra STORA kartonger står andaktsfullt och väntar i biblioteket och inväntar installation. På måndag så smäller det då ska kartongernas innehåll packas upp och Barkarby bibliotek blir som första biblioteket i Järfälla anslutet till den nya RFID-
tekniken.






Vår fula, gamla, oergonomiska disk som mest påminner om ett fort och som snarast ser ut att skydda oss mot besökarna än välkomna dem ska äntligen kastas. Istället kommer vi att sätta upp en nätt, snygg och inbjudande elipsformad arbetsstation dit man kan komma för att få hjälp med frågor och spörsmål av alla de slag.





Åtminstone en av bibliotekets personal kommer hela tiden att vara rörlig och arbeta ute i biblioteket. Honom eller henne kan du fråga om boktips, hur man hittar i biblioteket om en viss bok finns att låna osv.
Vi visar bibliotekets olika databaser, hur vår webkatalog fungerar, hur man loggar in i de internetdatorer som vi (gratis) lånar ut, och vi hjälper dig att reservera utlånade medier och mycket annat. För att lösa en del frågor behöver vi använda oss av bibliotekskatalogen eller annan elektronisk information. Därför har vi flyttat ut en av våra arbetsdatorer mitt ut i lokalen och skapat en sk. Informationspunkt.
Lånar och lämnar gör du själv från och med nästa vecka i våra nya automater. För att öka din säkerhet som låntagare kommer du att behöva en pin-kod som komplement till bibliotekskortet. Pin-koden har du även nytta av när du vill reservera eller låna om medier via bibliotekes webplats bla. Har du ingen pin-kod är det hög tid att skaffa en nu. Det går bra att gå in på vilket bibliotek som helst i Järfälla.

När våra besökare själva lånar och lämnar sina böcker, filmer och skivor så räknar vi med att få möjlighet att använda den arbetstiden till att ännu mer än tidigare jobba med att väcka läslust hos barn och ungdomar. Att ytterligare utveckla vårt samarbete med förskolan och skolan. Det ska bli ännu mer bokprat, sagostunder och annat roligt för barn och unga i Barkarby/Skälby. Lite kul för vuxna kommer det nog också att bli i framtiden...

För att få all den nya tekniken på plats och se till att allt kommer igång och fungerar som det ska så håller vi biblioteket stängt måndagen den 25 maj och tisdagen den 26 maj.

Onsdagen den 27 maj öppnar vi det nya och moderna biblioteket i Barkarby. Alla bibliotekets besökare visas runt, vi demonstrerar den nya tekniken och bjuder på kaffe/saft och kakor.
Hjärtligt välkomna önskar personalen på biblioteket i Barkarby!


/Sarah Utas

Inga kommentarer: