onsdag 6 maj 2009

Surfa gratis och trådlöst!


I helgen hade Dagen Nyheters helgbilaga "På Stan" en artikel om var man kan surfa gratis på olika uteställen i Stockholm. Och det är många numer, t ex alla bibliotek, men även fik som erbjuder gratis och trådlöst surfande kombinerat med kaffe och bröd. Riktigt trevligt för fikasugna laptop-ägare!
Nu bevakar "På Stan" bara Stockholm, så Järfällas surfpunkter fanns ju inte med på listan. De kommer här:

Biblioteket i Jakobsbergs centrum har trådlöst nätverk. Det du behöver ha med är en laptop med någonslags WLAN så kan du enkelt koppla upp dig mot bibliotekets nätverk med hjälp av bibliotekskortet och PIN-kod. Nätverket är tillgängligt under öppethållandet. Om du inte har med egen dator, finns 9 bokningsbara med Internetaccess och Officepaketet. En dator är avsedd bara för barn- och ungdomar och en dator för släktforskare, den innehåller specialprogrammen Genline och SVAR.
Kaffe och the finns att köpa till det mycket humana priset av 5 kr koppen.

På biblioteken i Barkarby, Kallhäll och Viksjö finns inte trådlöst Internet, ännu. Men varje bibliotek har minst två datorer för surfning, dator med Office-paketet och för släktforskning. I Barkarby finns ett enkelt fik i den foajé som biblioteket delar med servicehuset. I Viksjö kommer det att finnas fikamöjligheter till hösten.

Och allt det här är naturligtvis gratis.

Finns det andra ställen i Järfälla som erbjder trådlöst Internet? Kontakta oss så kan vi komplettera vår lista!


Inga kommentarer: