onsdag 16 december 2009

Kom inte julstämningen med snön?

Nu är det bara en vecka kvar till jul och det är snö! Hoppas, hoppas, hoppas vi får en vit jul! Har inte julstämningen infunnit sig? Kanske har du fullt upp med inhandlandet av julklappar? Här kommer några tips!

på Bio och se Robert Zemeckis version av Charles Dickens En julsaga. Eller köp en biobiljett i julklapp till någon. Då kan ni ju gå och se den tillsammans!
(Självklart kan du låna boken, som filmen bygger på, på biblioteket.)

Välj en av alla Astrid Lindgrens berättelser som utspelar sig kring jul. Det finns så många, både som bok och film. Hennes jular är rent magiska. Det finns något för alla. God natt, herr luffare, Kajsa Kavat, Jul i Bullerbyn, Emils jul med tabberas i Katthult…

Se Ingmar Bergmans film Fanny och Alexander eller läs manuset. Både bok och film finns på biblioteket. Förhoppningsvis visas den på tv igen. Den har visats så många gånger att den nästan börjar höra till…

Eller varför inte läsa Tage Danielssons saga om Karl-Bertil Jonssons julafton. Om ni nu inte vill vänta tills den visas på tv. Kanske får ni då avsmak för julshopping och ger upp det där med klappar?

Men då har jag ytterligare ett tips! Ge bort en läsupplevelse. Kom in till oss och låna en bok. Har ni ont om tid och inspiration finns det redan färdiginslagna med rim. Glöm dock inte vara tydliga med att det är läsupplevelsen som är gåvan. Boken ska ju tillbaka till Järfällas bibliotek i januari!

Kanske ska du låna en sådan julklapp till dig själv också. När du läser rim och öppnar paket kommer du säkert i rätt stämning! Om inget av det hjälper får du gå ut och leka i snön. För härligare än en vit jul kan det väl inte vara?
/Anna Cederwall

Inga kommentarer: