söndag 22 februari 2009

Nya bibliotek

Igår var jag och hälsade på i Högdalens nya bibliotek. Ett tunnelbanebibliotek. Vilken dröm! Det kanske låter nördigt, men jag älskar nya bibliotek. Alltså, jag gillar gamla också, men det är något speciellt med nya. De är luftiga, ljusa, de luktar gott. Högdalens bibliotek har en altan! En altan! De har en lounge som öppnar klockan sju på mornarna där man kan dricka kaffe och läsa tidningen innan man far till jobbet. För man hinner nästan se tunnelbanan svänga in på spåret från loungen, så då är det bara att springa ner. Två nya tunnelbanebibliotek öppnar inom kort i Stockholm. Åh!

Alla älskar det nya biblioteket i Högdalen. Som packade sillar stod de, de stolta stockholmarna, och firade med tårta och ballonger. Alla ville ha bibliotekskort, eller förnya sina gamla "som de inte hade använt på länge".

Vi har planer i Järfälla också. Inte på att flytta nånstans, men vi ska fräscha upp, snygga till, ändra om, göra nytt. Vi byter teknik för tillfället och kommer att knåpa, trixa och bygga inom kort. Därför kan det vara lite stökigt på biblioteken ett par månader framöver, framförallt i Jakobsberg där ändringarna blir störst. Vi ska fixa en ny musik- och filmavdelning, flytta internetdatorerna, få en ny och tillgänglig talboksavdelning samt utöka barnavdelningen och utnyttja hörnen till fullo.

Artikel om Högdalens bibliotek i SvD här. Och DN här.

Inga kommentarer: