torsdag 12 mars 2009

Biblioteket pratar om böcker för Järfällas lärare

BOK OCH SMÖRGÅS

Under onsdagseftermiddagen samlades drygt 25 lärare från Järfällas olika skolor för att lyssna på när bibliotekets barnbibliotekarier pratade om sina favoriter från 2008 års utgivning av barn- och ungdomsböcker.
Vi höll till på Hyllan på Jakobsbergs bibliotek.
Träffen inleddes med kaffe och smörgås - ingen orkar ju lyssna på fastande mage - och lite mingel.
Böckerna som vi pratade om är valda från ett rikt
spektra av nyutgivna barn- och ungdomsböcker och varierade från riktigt lättlästa för de som nyligen har kommit igång med sin läsning till en mer rejäl tegelsten för den bokslukande tonåringen. Böcker om utanförskap, demoniska lärare, trassliga kärlekshistorier, hundsmuggling och fantasyäventyr avlöste varandra under en dryg timme. Alla de böcker vi pratade om ingår i läsprojektet Bokjuryn, som de flesta skolor i Järfälla deltar i.

Skolorna får under hösten böcker från biblioteket som en gåva, med motprestationen att barnen läser böckerna och röstar på sina favoritböcker under våren. Bokjuryn är ett nationellt läsprojet.
Vi hoppas kunna göra detta till ett stående inslag om intresse finns. Och nästa gång får det gärna komma ännu fler lärare. Vi har gott om plats.
Från Jakobsbergs bibliotek pratade Katarina Forsberg och Eva Sturk, från Viksjö bibliotek Andreas Hornegård och från Barkarby bibliotek Sarah Utas. Marie Söderberg från Kallhälls bibliotek kunde tyvärr inte vara med.
Vi pratade om dessa böcker:

När jag blir stor: en ABC-bok
Alla böckerna finns förstås att låna på biblioteket. Så välkommen in!
/Sarah Utas

Inga kommentarer: