fredag 14 november 2008

Böcker som du har tröttnat på - guldkorn för andra

Imorgon är det dags för den årliga Bokbytardagen på Jakobsbergs bibliotek. Klockan 11 slår vi upp portarna och då är det djungelns lag som gäller. Våra besökare brukar köa ett bra tag innan vi öppnar, och sedan gäller det att hitta just sina nya favoriter på bokbytarborden ute på Hyllan (tidnings- och tidskriftsrummet).

Bokbytardagen brukar vara en givande upplevelse. Det går till så att under en veckas tid kan du lämna in böcker till biblioteket. För varje inlämnad bok får du en kupong som är en valuta på själva Bokbytardagen. Du får alltså exakt lika många nya böcker som du själv har lämnat in! Ekonomiskt, miljövänligt och framförallt roligt! Bilderna nedanför är från förra året. Den första timmen brukar det vara packat med folk.


Jag har just varit och plockat upp alla böcker. Det är många i år. Kanske till och med fler än tidigare år. Och än är det inte försent att lämna in fler! Och måste själv hem och rota i hyllorna, jag har nämligen spanat in en biografi om Morrissey, en diktsamling av Karin Boye samt diverse guldkorn som skulle förgylla min bokhylla hemma. Alla kommer säkerligen hitta något som passar just dem, det kan jag (nästan) garantera!

Kom och byt imorgon klockan 11! (Obs, dessutom bjuder vi på godis!!!)

Inga kommentarer: