fredag 21 november 2008

Igår fyllde Selma 150 år!

Igår firade Jakobsbergs bibliotek att Selma Lagerlöf skulle ha fyllt 150 år! Vi maratonläste ur hennes böcker under nästan hela dagen, och bibliotekspersonalen valde egna hjärtestycken att läsa upp. Nils Holgersson, Julrosor, Körkarlen, Gösta Berlings saga och annat smått och gott. Dessutom kunde man låna allehanda böcker, filmer om och av Selma Lagerlöf. Dessutom bjöd biblioteket på kaffe och skrädmjölskakor (ett särskilt sorts mjöl som tillverkades och såldes av Mårbacka gård). En stor och häftig väv med Gorgo, örnungen som trodde han var en vildgås bland Akka och hennes fränder pryder Nobelhörnan. (Tack till Maj-Britt Norén för lån av väven!)


Kari iförd Selmainspirerad långklänning, med gammaldags mönster. Observera berlock samt pärlhalsband, högsta mode år 1900.


Här ser vi Elisabet i en klassisk spetsblus i smutsvitt (i god bemärkelse). Långkjol med silverstänk ger en stabil grund, och en svart franssjal samt berlock som sätter pricken över i:et.


Lena is going all out! En fantastisk gammelrosa heldräkt med vita spetskanter och en dramatisk hatt sitter verkligen där den ska. Inte att förglömma spetsunderbyxorna som pillimariskt sticker fram.


Kerstin väljer klassiskt kompostion i svart och vitt, med äkta farmorsfranssjal och brosch.


Sarah kör på överklasstilen med peruk och en dyrbar hatt. För att ändå visa att hon är down with the people sätter hon en färgglad blomma i hatten.


Jag är såklart i himmelen med alla dessa fantastiska kreationer till utklädnader. Maskerader är nästan det roligaste jag vet. Kan vi inte alltid ha maskerad på biblioteket? Nästa maskeradstopp är Nobeldagen den 10 december. Då vankas det sidenklänningar, tiaror, släp, silverglitter, kostymer och finskor. Missa inte det!

1 kommentar:

MissMagicGirl sa...

Vad kul!
Jag älskar Selma!
Ho var en fantastisk författare!

Vad fina ni var allihop b.t.w.